Welkom!

 

 

Het huidige opvoedings- en onderwijsklimaat is flink veranderd in de afgelopen decennia. We willen meer en meer weten, etiketteren, diagnosticeren, plannen, organiseren, structureren. Maar waar ik me vooral heel druk om maak: Professionals en ouders lijken steeds onzekerder te raken of ze het wel goed doen. Zij vinden schijnveiligheid in meetbare diagnoses en bevindingen en stappen af van hun intuïtieve weten en het hogere doel van opvoeding en onderwijs: Kinderen stevig en weerbaar in de wereld zetten. En die wereld heeft onze kinderen hard nodig. Kinderen vol zelfvertrouwen, creativiteit, verbeeldingskracht en ondernemingszin. 

Mijn naam is Wilma van Esch. Ik verzorg lezingen, schrijf artikelen en blogs, verzorg trainingen en begeleid visie en leiderschapsprocessen. Voor professionals in kinderopvang, basisonderwijs, mbo en hbo. Voor mensen die samen hun praktijk willen onderzoeken, die pedagogische uitdagingen willen aangaan, hun processen willen onderbouwen en vooral met heel veel plezier en passie willen werken.

Ik werk projectmatig voor langere of kortere tijd samen met diverse organisaties (o.a. vanuit het Projectcentrum Jonge Kind)

Contact: info@wilmavanesch.nl ~ 06 53613010


“Straks kunnen onze kinderen allemaal fantastisch spellen en gaat de wereld ten onder aan onze onwetendheid”

Wilma van Esch werkt ook projectmatig met organisaties en netwerken op gebied van Het Jonge Kind http://www.jongekind.nl